Fiul fostului lider libian Muammar Gaddafi a fost eliberat dintr-o închisoare din Tripoli

  • Saadi Gaddafi se afla după gratii din anul 2014.
  • Conform unor surse, el ar fi părăsit deja teritoriul libian cu un zbor către Turcia.
  • Saadi a fotbalist în Serie A, la Perugia (2003-2004), Udinese (2005-2006) şi la Sampdoria (2006-2007), având 18 meciuri şi 2 goluri în prima reprezentativă a Libiei.
1214 afișări
Imaginea articolului Fiul fostului lider libian Muammar Gaddafi a fost eliberat dintr-o închisoare din Tripoli

Saadi Gaddafi

Saadi Gaddafi, fiul fostului lider libian Muammar Gaddafi, deţinut într-o închisoare din capitala Tripoli din 2014, a fost eliberat în urma unei hotărâri judecătoreşti datând de câţiva ani.

''Saadi Muammar Gaddafi a fost eliberat din închisoare ca urmare a executării unei hotărâri judecătoreşti'' emise în urmă cu câţiva ani, a declarat duminică pentru AFP o sursă a Ministerului Justiţiei, fără a preciza dacă el se află încă în Libia.Saadi a jucat patru sezoane în Italia, la Perugia (2003-2004), Udinese (2005-2006) şi Sampdoria (2006-2007) şi are 18 meciuri şi 2 goluri în prima reprezentativă a Libiei.

''Procurorul a cerut, în urmă cu câteva luni, executarea deciziei privind eliberarea lui Saadi Gaddafi de îndată ce au fost îndeplinite toate condiţiile necesare'', a precizat sursa citată, reamintind că el este ''liber să rămână sau să plece''.

Extrădat din Niger la 6 martie 2014, Saadi Gaddafi, în vârstă de 47 de ani, a fost judecat şi achitat în aprilie 2018 de Curtea de Apel din Tripoli pentru asasinarea în 2005 a unui fost antrenor al clubului de fotbal Al-Ittihad din Tripoli, Bachir Rayani.

De asemenea, el urma să fie judecat pentru presupusa sa implicare în reprimarea sângeroasă a revoltei care a pus capăt regimului tatălui său Muammar Gaddafi, în 2011.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici