Fiul lui Trump susţine că sora sa este responsabilă pentru atacul asupra Siriei: Ivanka l-a influenţat pe tatăl meu

Eric Trump, fiul lui Donald Trump a declarat într-un interviu pentru The Telegraph ca este „convins“ că sora sa Ivanka l-a încurajat pe tătăl său să lanseze rachete asupra unei baze militare din Siria.

2998 afișări
Imaginea articolului Fiul lui Trump susţine că sora sa este responsabilă pentru atacul asupra Siriei: Ivanka l-a influenţat pe tatăl meu

Eric Trump, fiul lui Donald Trump: Ivanka l-a influenţat pe tatăl meu să lanseze atacul asupra Siriei (Imagine: Hepta/ Arhiva Foto Mediafax)

„Ivanka este mama a trei copii şi are influenţă. Sunt sigur că a spus: „Uite, acest lucru e oribil““ a declarat Eric Trump.

„Tătăl meu se comportă uneori aşa. Şi apropo, era împotriva unei acţiuni în Siria acum doi ani. Apoi un lider îşi gazează proprii oameni, femei şi copii. De la un punct America este un lider global şi superputerea lumii trebuie să vină înainte şi să acţioneze şi a făcut asta cu suportul aliaţilor noştri, iar eu cred că acesta este un lucru minunat.“

Eric Trump nu face parte din Administraţia de la Casa Albă: „Stau departe de politică şi stau departe de administraţie, dar poţi să-ţi dai seama că el (n.r. Donald Trump) a fost profund afectat de aceste imagini“. 

Statele Unite au lansat la ora 4.40 (ora României) un atac cu rachete asupra unei baze militare din Siria de unde ar fi fost lansat atacul cu arme chimice de zilele trecute, atribuit administraţiei al Assad şi în care au murit aproape 90 de persoane, între care mulţi copii. Şase persoane au murit în urma atacului, conform armatei siriene.

Oficiali americani au declarat că trupele ruseşti au fost informate înaintea atacurilor cu rachete asupra bazei siriene şi că loviturile nu au vizat zone unde acestea erau prezente. Rusia a anunţat că va solicita o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU şi că suspendă acordul de cooperare cu SUA în Siria, legat de prevenirea incidentelor militare între forţele aeriene.

Prima reacţie a lui Putin a venit de la purtătorul de cuvânt al Kremlinului, acesta calificând atacul SUA ca pe o „agresiune” care încalcă legea internaţională şi a susţinut că Siria nu deţine arme chimice. El a arătat că relaţiile SUA-Rusia vor suferi „daune semnificative”.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici