Fiul premierului japonez renunţă la funcţia de consilier, după ce a simulat o conferinţă de presă

Fiul premierului japonez Fumio Kishida va demisiona din funcţia de consilier al tatălui său după ce a mimat organizarea unei conferinţe de presă. Fotografiile au fost făcute publice şi au stârnit un scandal politic, premierul catalogând incidentul drept un comportament „nepotrivit", potrivit Reuters.

606 afișări
Imaginea articolului Fiul premierului japonez renunţă la funcţia de consilier, după ce a simulat o conferinţă de presă

Fiul premierului japonez renunţă la funcţia de consilier după ce a simulat o conferinţă de presă

Fiul premierului japonez va demisiona, a anunţat luni Fumio Kishida, invocând un comportament „inadecvat" după ce fotografii ale fiului şi ale altor rude, aparent făcute în glumă, au stârnit un scandal.

Kishida a mai spus că Shotaro Kishida va demisiona joi, explicând că decizia este urmarea comportamentului „nepotrivit" de la reşedinţa oficială.

Săptămâna trecută, o revistă a publicat fotografii cu tânărul Kishida şi cu alte persoane care se prefac că ţin o conferinţă de presă la reşedinţa oficială a premierului, inclusiv pe podiumul pe care stă de obicei prim-ministrul.

Acţiunile lor au fost criticate de opoziţie. Scandalul a izbucnit după ce popularitatea lui Kishida a crescut ca urmare a recentului summit al Grupului celor Şapte (G7) de la Hiroshima.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici