Fiul premierului Netanyahu, deşi nu participă la război şi se află în SUA, face campanii de donaţii către familiile soldaţilor israelieni

  • Potrivit legilor din Israel, toate persoanele tinere care sunt apte de luptă trebuie să se ducă la război atunci când ţara lor este atacată.
  • Yair Netanyahu ajută la sortarea proviziilor donate pentru soldaţii israelieni şi familiile afectate de război, la Yedidim USA, un ONG din Fort Lauderdale.
  • Sute de israelieni s-au întors acasă după ce armata israeliană a recrutat peste 300.000 de rezervişti pentru a lupta în cea mai mare operaţiune ofensivă din istoria ţării spre Gaza, cu obiectivul de a elibera ostaticii şi de a anihila toţi teroriştii Hamas.
603 afișări
Imaginea articolului Fiul premierului Netanyahu, deşi nu participă la război şi se află în SUA, face campanii de donaţii către familiile soldaţilor israelieni

Alamy - ORIT BEN-EZZER / Benjamin Netanyahu, Facebook

Soldaţii israelieni care s-au oferit voluntari să se alăture războiului împotriva Hamas l-au criticat pe fiul premierului pentru că a rămas în Statele Unite şi şi-a „abandonat” ţara, scrie The Times.

Sute de israelieni s-au întors acasă după ce armata a recrutat peste 300.000 de rezervişti pentru a lupta în cea mai mare operaţiune ofensivă din istoria ţării, cu scopul de a elibera ostaticii şi pentru a anihila gruparea Hamas care a terorizat Gaza şi Israelul. 

Însă, sunt soldaţi israelieni care se plâng de politicile conservatoae ale premierului Benjamin Netanyahu, precum modificarea legilor justiţiei  sau că nu a anticipat atacul Hamas de pe 7 octombrie şi se foloseşte de conflict pentru a căpăta şi mai multă putere. 

Un militar israelian are o altă neclaritate;  fiul cel mare al lui Benjamin Netanyahu, Yair, s-a mutat în Florida la începutul acestui an, şi cu toate că la 32 de ani este eligibil să fie chemat la datorie, continuă să rămână în Statele Unite. 

„Yair se bucură de viaţa lui la Miami Beach în timp ce eu sunt în prima linie”, s-a plâns militarul israelian, care a cerut să rămână anonim din motive de securitate.

Dar potrivit The Times, Yair Netanyahu ajută la sortarea proviziilor donate pentru soldaţii israelieni şi familiile afectate de război, la Yedidim USA, un ONG din Fort Lauderdale. 

Deşi nu a fost niciodată un angajat în lupte, Yair a efectuat serviciul militar obligatoriu şi a lucrat în unitatea purtătorului de cuvânt a forţelor de apărare israeliene. 

Între timp, premierul Israelului continuă să facă fotografii cu militarii israelieni şi să-i încurajeze pentru ofensiva cea mare, îmbrăcat în iconica cămaşă neagră după stilul său vestimentar adoptat de la începerea războiului. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici