Flăcări la principalul centru aerospaţial rusesc. Este al 6-lea incediu în Rusia, în ultima lună

S-au înmulţit incendiile izbucnite la structurile sensibile ruseşti, ca parte a războiului cibernetic dus cu Ucraina.

2282 afișări
Imaginea articolului Flăcări la principalul centru aerospaţial rusesc. Este al 6-lea incediu în Rusia, în ultima lună

Flăcări la principalul centru aerospaţial rusesc. Este al 6-lea incediu în Rusia, în ultima lună

Flăcările s-au dezvoltat într-o substaţie de transformare din sediul Institutului Central de Aerohidrodinamică Jukovski (TsAGI) din regiunea Moscova, cel mai important centru din sectorul aerospaţial rusesc.

Ulterior, sursa care a lansat informaţia a explicat că incendiul a fost stins şi nu au fost înregistrate victime. LaTsAGI s-au dezvoltat proiectele rachetei Energy şi ale navetei spaţiale Buran.

Cel de astăzi, de la Institutul Central de Aerohidrodinamică Jukovski, nu este primul incendiu care a avut loc în Federaţia Rusă de la începutul războiului din Ucraina.

Alte cazuri de acest gen

Pe 21 aprilie, flăcările s-au extins la Tver, la 150 de kilometri nord-vest de Moscova, în Institutul Central de Cercetare al Forţelor de Apărare Aerospaţială al oraşului, considerat Cap Canaveral-ul rusesc, care se ocupă şi de lansarea rachetelor şi sistemele de apărare.

Ulterior, un alt incendiu de amploare s-a dezvoltat în cea mai mare fabrică rusească de solvenţi chimici din oraşul Kineshma, la 400 de kilometri de capitală.

Pe 1 mai, un nou incendiu într-o uzină din Perm, în centrul Uralului, unde se produce praf de puşcă pentru arme, inclusiv sistemele de rachete Grad şi Smerch.

Pe 3 mai, un depozit de 33.800 de metri pătraţi a fost cuprins de flăcări. Era un depozit al editurii pro-Kremlin Prosveshchenie.

Pe 4 mai a venit rândul să ardă zona industrială Nijni Novgorod, la est de Moscova, unde au fost arşi 2.000 de metri pătraţi dintr-un depozit de solvenţi.

În ultimele săptămâni, surse apropiate Kremlinului nu au exclus ipoteza că incendiile din structurile sensibile ruseşti ar putea fi atribuite războiului cibernetic purtat cu Kievul, dar ar putea fi mâini criminale şi din interior, ca reacţie de răspuns la războiul pornit de Putin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici