Flancul estic al NATO este ameninţat. Rusia desfăşoară avioane de luptă înarmate cu rachete hipersonice în Kaliningrad

Armata rusă a declarat joi că a trimis avioane de luptă înarmate cu rachete hipersonice de ultimă generaţie în regiunea Kaliningrad, o mişcare care vine pe fondul creşterii tensiunilor cu Occidentul din cauza acţiunii Moscovei în Ucraina.

12980 afișări
Imaginea articolului Flancul estic al NATO este ameninţat. Rusia desfăşoară avioane de luptă înarmate cu rachete hipersonice în Kaliningrad

Ministerul rus al Apărării a declarat că trei avioane de luptă MiG-31 cu rachete hipersonice Kinzhal au sosit la baza aeriană Chkalovsk din exclava din Marea Baltică, ca parte a "măsurilor suplimentare de descurajare strategică". Ministerul a precizat că avioanele de luptă vor fi puse în alertă non-stop, conform AP.

O înregistrare video difuzată de Ministerul Apărării a arătat avioanele de vânătoare sosind la bază, dar fără a transporta rachetele, care se pare că au fost livrate separat.

Desfăşurarea rachetelor Kinzhal în Kaliningrad, în timp ce campania Rusiei în Ucraina se apropie de a şasea lună, părea să fie menită să demonstreze capacitatea armatei ruse de a ameninţa NATO. Regiunea se învecinează cu Polonia şi Lituania, membre NATO.

Moscova a criticat puternic livrările de arme occidentale către Ucraina, acuzând SUA şi aliaţii săi că alimentează conflictul.

Armata rusă afirmă că Kinzhal are o rază de acţiune de până la 2.000 de kilometri şi zboară cu o viteză de 10 ori mai mare decât cea a sunetului, ceea ce îl face greu de interceptat. Rusia a folosit această armă pentru a lovi mai multe ţinte din Ucraina.

Poziţia strategică a Kaliningradului l-a plasat în prim-planul eforturilor Moscovei de a contracara ceea ce a descris ca fiind politicile ostile ale NATO. Kremlinul şi-a consolidat metodic forţele militare de acolo, înzestrându-le cu arme de ultimă generaţie, inclusiv rachete Iskander şi o serie de sisteme de apărare aeriană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici