Flapsurile avionului prăbuşit la Madrid nu s-au deschis complet la decolare

Flapsurile avionului aparţinând companiei Spanair care s-a prăbuşit luna trecută pe aeroportul Barajas din Madrid, provocând moartea a 154 de pasageri, nu s-au deschis complet la decolare, a precizat, miercuri, cotidianul The Wall Street Journal.

1195 afișări
Imaginea articolului Flapsurile avionului prăbuşit la Madrid nu s-au deschis complet la decolare

Flapsurile avionului prăbuşit la Madrid nu s-au deschis complet la decolare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Citând oficiali implicaţi în anchetarea accidentului aviatic, publicaţia a relatat că informaţiile preluate din cutia neagră a avionului de tip MD-82 dezvăluie că flapsurile aripilor din spate nu au fost corect poziţionate. Flapsurile sunt utilizate la decolare pentru creşterea în altitudine.

Informaţiile recuperate din "cutia neagră" mai indică faptul că ambele motoare funcţionau în condiţii bune şi că la bordul aparatului nu izbucnise nici un incendiu înainte de momentul prăbuşirii la marginea pistei aeroportului din Madrid, au declarat sursele citate.

Publicaţia a adăugat faptul că anchetatorii încearcă să afle de ce sistemul de avertizare care semnalează diferite probleme la echipamentul avionului nu s-a declanşat. Totodată au verificat de ce piloţii nu au observat problemele survenite la flapsuri în timpul verificărilor de rutină ale echipamentelor.

Accidentul aviatic din 20 august este cel mai grav produs în ultimii 25 de ani în Spania. Numai 18 persoane au supravieţuit.

Era puţin probabil ca organele de anchetă să ajungă la o concluzie în curând iar ancheta ar putea avea alte rezultate.

Aparatul de zbor este de tipul MD-80 şi este construit de McDonnell Douglas, companie deţinută de Boeing.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici