Flota de transport aerian a NATO se va muta în Ungaria

Flota strategică de transport aerian a NATO şi organizaţia sa internaţională de control se vor muta la baza aeriană Papa, din sud-vestul Ungariei, a declarat ministrul ungar al Apărării, Imre Szekeres, după o întrevedere de marţi cu reprezentanţii a cinci partide.

84 afișări
Imaginea articolului Flota de transport aerian a NATO se va muta în Ungaria

Flota de transport aerian a NATO se va muta în Ungaria (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul ungar al Apărării a precizat că are nevoie de aprobarea tututor celor cinci partide înainte de a semna acordul cu NATO. Partidele au aprobat propunerea, care urmează să fie prezentată Parlamentului miercuri.

În următoarele luni, unitatea strategică de transport aerian va achiziţiona trei avioane C-17 pentru a putea efectua transporturi de echipament militar şi ajutoare umanitare pe distanţe lungi. Se aşteaptă ca primul avion să ajungă la bază în noiembrie. NATO îşi va începe activitatea în Ungaria în iulie.

În primul an, Ungaria va cheltui circa şapte milioane de euro, ceea ce reprezintă cota sa la aceste operaţiuni, cost ce va creşte cu aproximativ un milion de euro dacă Cehia şi Slovacia se hotărăsc să nu participe.

NATO a cheltuit circa 33 de milioane de euro pentru renovarea aeroportului Papa în 2006-2007, însă o serie de lucrări de modernizare mai sunt necesare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici