FOCURI DE ARMĂ în faţa Congresului Statelor Unite

Focuri de armă au fost trase, joi, în apropierea sediului Congresului Statelor Unite, în Washington DC, anunţă martori citaţi de CNN. Poliţia sediului Congresului SUA a transmis un avertisment joi la prânz, după ce au fost auzite focuri de armă.

1194 afișări
Imaginea articolului FOCURI DE ARMĂ în faţa Congresului Statelor Unite

FOCURI DE ARMĂ în faţa Congresului Statelor Unite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Tot personalul clădirilor din zona Capitoliului trebuie să rămână în birouri", le-a recomandat poliţia funcţionarilor Congresului Statelor Unite.

Membri ai unităţilor speciale au început verificările în zona sediului Senatului american, căutând posibili suspecţi înarmaţi.

Poliţia a închis circulaţia pe Pennsylvania Avenue în faţa Casei Albe.

FBI a trimis în zonă mai multe unităţi ca răspuns la focurile de armă care au fost auzite în apropiere de Garfield Circle, în zona Senatului.

Corespondentul CNN aflat la Congres a raportat că o persoană a fost rănită. Nu există mai multe detalii pentru moment.

Ulterior, starea de alertă a fost ridicată de către autorităţi, joi după-amiază.

Conform senatorilor citaţi de agenţia France Presse, între patru şi şase focuri de armă au fost auzite cu câteva minute înaine ca poliţia să înconjoare Capitolul.

Poliţie: Focurile de armă din faţa Congresului au fost "un incident izolat"

Focurile de armă auzite joi în apropierea Congresului american sunt un "incident izolat" provocat de urmărirea unei maşini care a încercat să treacă de o barieră în apropierea Casei Albe, a anunţat poliţia citată de AFP.

"Pare a fi un incident izolat cu un singur vehicul implicat", a declarat în cursul unei conferinţe de presă Kim Dine, şeful poliţiei Congresului, precizând că niciun element nu permite acceptarea ipotezei teroriste. Acesta a adăugat că şoferul maşinii urmărite - în care se afla şi un copil, conform lui Dine - era o femeie.

Un poliţist a fost rănit în timpul incidentului, a adăugat acesta, subliniind totuşi că nu s-au tras focuri de armă asupra forţelor de ordine.

Incidentul a provocat un blocaj timp de o jumătate de oră în jurul Congresului şi o impresionantă desfăşurare de forţe în jurul clădirii care adăposteşte cele două camere ale parlamentului american. Casa Albă, care se află la aproximativ patru kilometri de Capitol, a fost de asemenea închisă temporar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici