Folosirea armelor chimice în Siria ar fi o "sinucidere politică" - servicii de securitate

Utilizarea armelor chimice în prima zi de lucru a experţilor ONU în Siria ar reprezenta "o sinucidere politică, a afirmat joi un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor de securitate siriene.

480 afișări
Imaginea articolului Folosirea armelor chimice în Siria ar fi o "sinucidere politică" - servicii de securitate

Folosirea armelor chimice în Siria ar fi o "sinucidere politică" - servicii de securitate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ieri (miercuri), a fost prima zi de lucru a misiunii ONU, iar utilizarea armelor chimice în acest moment ar reprezinta o sinucidere politică", a afirmat această sursă.

"Toţi analiştii afirmă că nu este în interesul nostru să folosim arme chimice în circumstanţele actuale, când comisia se află aici (în Siria)", a adăugat acest oficial.

Opoziţia siriană a afirmat miercuri că regimul a ucis că forţele subordonate regimului Bashar Al-Assad au ucis 1.300 de persoane într-un atac cu arme chimice în apropiere de Damasc. Armata siriană a dezminţit categoric acest fapt.

"Prin aceste acuzaţii, vor să submineze activitatea experţilor şi să destabilizeze situaţia", a subliniat acest oficial sirian.

O echipă de experţi ai ONU se află începând de duminică în Siria, cu scopul de a afla dacă au fost folosite arme chimice la Khan al-Assal (în apropiere de Alep), Ataybe (în apropiere de Damasc) şi la Homs (centrul Siriei).

ONU a anunţat miercuri că şeful acestei echipe, suedezul Ake Sellstrom, a iniţiat negocieri cu Guvernul sirian pentru a putea face investigaţii referioare la incidentul de miercuri.

"Armata îşi continuă operaţiunile pentru a pune capăt terorismului şi noi nu avem nevoia de a folosi acest tip de arme. Ei (opozanţii) încearcă să umbrească succesul armatei prin minciunile lor", a adăugat oficialul din domeniul securităţii, citat de AFP.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici