Forţe britanice au sosit în Europa de Est pentru a întări frontul estic al NATO

Nave ale Marinei Regale, trupe ale Armatei Britanice şi avioane de luptă ale Forţelor Aeriene Regale au fost desfăşurate în Europa de Est pentru a consolida frontul estic al NATO, potrivit unei declaraţii de sâmbătă a Ministerului britanic al Apărării, anunţă CNN.

7272 afișări
Imaginea articolului Forţe britanice au sosit în Europa de Est pentru a întări frontul estic al NATO

"HMS Trent se află în estul Mediteranei, desfăşurând exerciţii NATO împreună cu elicoptere Merlin şi cu avioane de patrulare maritimă RAF P8 Poseidon", se arată în declaraţie.

HMS Diamond, un distrugător, se va alătura de la Portsmouth.

Tancuri şi vehicule blindate "au sosit în Estonia din Germania, iar în zilele următoare vor sosi şi alte echipamente şi aproximativ 1.000 de soldaţi", a adăugat ministerul.

Comunicatul a adăugat că avioanele de luptă Typhoon "care zboară de la bazele din Cipru şi Marea Britanie patrulează acum spaţiul aerian NATO deasupra României şi Poloniei alături de aliaţii NATO, cu avioane de realimentare în aer Voyager în sprijin".

"Alături de aliaţii noştri din NATO, aceste desfăşurări constituie un factor de descurajare credibil pentru a opri agresiunea rusă care ameninţă suveranitatea teritorială a statelor membre", a declarat secretarul Apărării, Ben Wallace.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici