Forţele aeriene israeliene achiziţionează "arme inteligente"

Forţele aeriene israeliene (IAF) au achiziţionat un nou sistem de bombe, dotate cu dispozitive de ţintire cu laser, care va îmbunătăţi capacitatea de a distruge obiectele rapide în mişcare, relatează Jerusalem Post.

92 afișări
Imaginea articolului Forţele aeriene israeliene achiziţionează "arme inteligente"

Forţele aeriene israeliene achiziţionează "arme inteligente" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui oficial din cadrul Ministerului israelian al Apărării, comanda pentru achiziţionarea a 100 de astfel de dispozitive a fost dată în această vară.

Dispozitivele low-cost de ghidare (Laser Joint Direct Attack Munition - JDAM) transformă obuzele existente în arme "inteligente". Echipamentul JDAM constă într-o secţiune ce conţine un sistem de poziţionare globală (GPS) şi componente mai performante pentru mai multă stabilitate şi propulsare.

Potrivit Jerusalem Post, există şi o variantă a acestui echipament, dotată cu un dispozitiv laser, care îmbunătăţeşte capacitatea rachetei de a distruge ţintele în mişcare. Primele astfel de dispozitive au fost livrate în 2008 forţelor aeriene ale Statelor Unite.

"Acest lucru va acorda forţelor aeriene israeliene o mai bună precizie în distrugerea ţintelor în mişcare, precum automobilele rapide ale teroriştilor", a explicat oficialul din cadrul ministerului, adăugând că IAF vor efectua iniţial antrenamente cu noul dispozitiv şi apoi vor face o comandă substanţială.

Potrivit oficialului, Israelul şi-a exprimat interesul în achiziţionarea modelului de rachetă JDAM-ER, ce are în dotare încă un set de aripi instalate pe bombă, mărindu-i raza de acţiune de la 15 la 55 de mile nautice. Israelul a devenit în 2000 prima ţară care să cumpere sistemul JDAM, asamblat de compania Boeing.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici