Forţele aeriene ruse au bombardat din greşeală rebeli sirieni susţinuţi de SUA. Rusia NEAGĂ acuzaţiile

Avioane militare ruse şi siriene au bombardat din greşeală poziţii ale rebelilor susţinuţi de SUA, în apropiere de oraşul Al Bab, cauzând mai multe victime, a declarat generalul american Stephen Townsend, însă Rusia a negat categoric aceste informaţii, potrivit Reuters online.

698 afișări
Imaginea articolului Forţele aeriene ruse au bombardat din greşeală rebeli sirieni susţinuţi de SUA. Rusia NEAGĂ acuzaţiile

Forţele aeriene ruse au bombardat din greşeală rebeli sirieni susţinuţi de SUA. Rusia NEAGĂ acuzaţiile

"Mai multe avioane ruse şi ale regimului (sirian) au bombardat câteva sate despre care cred că au avut impresia că erau ocupate de Stat Islamic (ISIS), însă de fapt acolo erau forţe ale Coaliţiei Arabe Siriene", a explicat generalul american.

Pe de altă parte, Ministerul rus al Apărării a dezminţit informaţiile privind un presupus raid aerian al forţelor ruse şi siriene împotriva unor poziţii controlate de rebelii susţinuţi de SUA.

"Nu a existat niciun atac al aviaţiei ruse sau siriene în zonele indicate de partea americană", a anunţat Ministerul rus al Apărării, potrivit agenţiei de ştiri RIA.

Satele vizate de raidurile aeriene de marţi se aflau în apropiere de oraşul Al Bab, iar forţe americane aflate în zonă, la patru sau cinci kilometri depărtare, au observat acţiunile şi i-au contactat pe militari ruşi prin intermediul unei linii de comunicaţii urgente, fapt ce a dus la oprirea atacului, a adăugat Townsend.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici