Forţele aeriene turce au bombardat militanţi ai PKK în Turcia şi Irak

Forţele aeriene turce au bombardat militanţi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) din Turcia şi Irak, după ce gruparea rebelă le-a cerut combatanţilor săi să înceteze atacurile pe teritoriul turc, după dublul atentat de sâmbătă, de la Ankara, relatează Radio Free Europe/Radio Liberty.

651 afișări
Imaginea articolului Forţele aeriene turce au bombardat militanţi ai PKK în Turcia şi Irak

Forţele aeriene turce au bombardat militanţi ai PKK în Turcia şi Irak (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Armata turcă a informat că obiective ale PKK au fost distruse în regiunile Metina şi Zap, din nordul Irakului, în raiduri aeriene efectuate duminică.

Obiective PKK din provincia Diyarbakir, situată în sud-estul Turciei, au fost distruse de asemenea sâmbătă. Zeci de persoane au fost ucise în raidurile aeriene.

Bombardamentele au fost efectuate după ce PKK a ordonat sâmbătă încetarea activităţilor de gherilă în Turcia, afirmând că luptătorii săi vor evita acţiunile care ar putea preveni un scrutin corect la 1 noiembrie.

Guvernul turc a respins însă declaraţia, afirmând că rebelii kurzi trebuie să depună armele şi să părăsească ţara.

Tot sâmbătă, un dublu atentat cu bombă a vizat un miting pentru pace al activiştilor pro-kurzi, la Ankara, provocând moartea a 97 de persoane. Potrivit unor surse din domeniul securităţii, militanţii grupării Stat Islamic sunt responsabili de atac.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici