Forţele aliate armatei, din estul Libiei, preiau un punct de control situat la vest de Tripoli

Forţele aliate armatei din estul Libiei au preluat joi un punct de control situat la vest de Tripoli, au arătat un localnic şi un film, parte dintr-o ofensivă asupra capitalei libiene, unde se află guvernul recunoscut pe plan internaţional, relatează Reuters.

1007 afișări
Imaginea articolului Forţele aliate armatei, din estul Libiei, preiau un punct de control situat la vest de Tripoli

Forţele aliate armatei, din estul Libiei, preiau un punct de control situat la vest de Tripoli

Forţele au ajuns într-o zonă numită "poarta 27", la aproximativ 27 km vest de Tripoli, au spus locuitorii.

Khalifa Haftar a anunţat recent mai multe mişcări de trupe înaintea unui asalt planificat asupra capitalei Tripoli, unde se află şi sediul Guvernului, condus de Fayez al-Serraj şi sprijinit de Naţiunile Unite. Haftar, care este sprijinit de Egipt, Emiratele Arabe Unite şi Franţa, a ocupat în ultimele săptămâni diverse zone din partea sudică a ţării şi a anunţat că plănuieşte un atac împotriva teroriştilor care, spune el, s-ar afla la Tripoli.

Războiul civil din Libia, declanşat după căderea regimului Gaddafi, în 2011, este o confruntare între forţele armate din zona estică a ţării, conduse de Khalifa Haftar şi forţele guvernamentale, sprijinite de ONU.

Cu toate că Haftar a mai ameninţat că va ataca Tripoli, pregătirile actuale par mult mai avansate. Miercuri au fost raportate confruntări în apropierea unui oraş aflat la 80 de kilometri de capitală. Armata Naţională Libiană (forţele conduse de Haftar, n.r.) a anunţat pe Facebook că mai multe unităţi de armată se îndreaptă „spre regiunea de vest pentru a o curăţa de grupările teroriste”, fără a da alte detalii.

Premierul Fayez al-Sarraj i-a cerut lui Haftar să renunţe la ameninţări. Într-un comunicat emis miercuri, el a declarat: „(...) am declarat alertă generală pentru toţi militarii şi forţele de securitate”.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici