Forţele armate nord-coreene ar putea fi echipate în curând cu lansatoare multiple de rachete super-masive

Coreea de Nord a transmis că testul efectuat joi a fost examinarea finală a unui sistem lansator multiplu de rachete super-masive, lucru ce sugerează că regimul de la Phenian se pregăteşte de producţia în masă şi echiparea forţelor sale cu acest sistem, relatează The Associated Press.

1174 afișări
Imaginea articolului Forţele armate nord-coreene ar putea fi echipate în curând cu lansatoare multiple de rachete super-masive

Forţele armate nord-coreene ar putea fi echipate în curând cu lansatoare multiple de rachete super-masive

Analistul Kim Dong-yub de la Institutul de Studii privind Extremul Orient de la Seul, a declarat că regimul de la Phenian pare să fie în faza producţiei în masă şi intrării în dotare a acestui sistem super-masiv.

Coreea de Nord a lansat, joi, două proiectile cu raze scurte de acţiune, acestea prăbuşindu-se în Marea Japoniei (Marea de Est, n.red). Testul a fost efectuat cu puţin timp înaintea expirării termenului final acordat Washingtonului pentru a relua negocierile privind procesul de denuclearizare, după ce discuţiile dintre cele două state au intrat în impas.

Autorităţile militare din Coreea de Sud au transmis că forţele regimului de la Phenian au lansat cele două rachete din oraşul estic Yonpo, proiectilele traversând o distanţă de 380 de kilometri şi atingând altitudinea maximă de 97 de kilometri.

Acesta a fost primul test de acest fel efectuat în ultima lună, după ce, pe 31 octombrie, Coreea de Nord a testat tot un sistem lansator multiplu de rachete super masive.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
coreea,
armament,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici