Forţele britanice, pregătite să acţioneze împotriva rebelilor Houthi, spune secretarul Apărării

Secretarul britanic al Apărării, Grant Shapps, a declarat că Marea Britanie este „dispusă să ia măsuri directe” împotriva rebelilor Houthi care atacă navele din Marea Roşie.

3913 afișări
Imaginea articolului Forţele britanice, pregătite să acţioneze împotriva rebelilor Houthi, spune secretarul Apărării

Forţele britanice, pregătite să acţioneze împotriva rebelilor Houthi, spune secretarul Apărării

Secretarul Apărării, Grant Shapps, a declarat că forţele britanice sunt pregătite să acţioneze împotriva rebelilor Houthi care vizează navele de marfă din Marea Roşie, relatează BBC.

Acesta a declarat că Marea Britanie este „dispusă să ia măsuri directe” pentru a proteja această cale de transport maritim cheie.

Subliniind modul în care o navă de război britanică a doborât o presupusă dronă de atac în Marea Roşie în decembrie, Shapps a declarat că "nu vom ezita să luăm măsuri suplimentare".

Houthis au vizat navele străine încă de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas. Gruparea rebelă susţinută de Iran şi-a declarat sprijinul pentru Hamas şi a arătat că vizează navele care călătoresc spre Israel, lansând peste 100 de atacuri cu drone şi rachete.

Potrivit sursei citate, navele de război americane şi britanice au doborât aceste rachete şi drone, cu costuri uriaşe, iar acum îi avertizează pe Houthis să înceteze sau riscă represalii.

Dacă Marea Roşie nu va fi protejată, a arătat Shapps, „riscă să-i încurajeze pe cei care caută să ameninţe în alte părţi, inclusiv în Marea Chinei de Sud şi în Crimeea”.

SUA au lansat în decembrie o operaţiune internaţională pentru a proteja navele din zonă. S-au alăturat ţări precum Marea Britanie, Canada, Franţa, Bahrain, Norvegia şi Spania.

Duminică, marina americană a anunţat că a distrus „bărci mici” houthi ale căror echipaje au încercat să urce la bordul unei nave container în Marea Roşie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici