Forţele de securitate au arestat „zeci de spioni” care activau în instituţiile de stat iraniene

Mahmoud Alavi, ministrul pentru Servicii de Informaţii de la Teheran, a anunţat marţi că forţele iraniene de securitate au arestat "zeci de spioni" care activau în instituţiile de stat, în contextul intensificarii tensiunilor între Iran şi statele occidentale după retragerea SUA din acordul atomic.

986 afișări
Imaginea articolului Forţele de securitate au arestat „zeci de spioni” care activau în instituţiile de stat iraniene

Forţele de securitate au arestat "zeci de spioni" care activau în instituţiile de stat iraniene

Oficialul iranian nu a precizat în ce perioadă au fost arestate aceste persoane şi nici nu a indicat în favoarea căror ţări ar fi lucrat aceşti presupuşi spioni, însă a adăugat că mulţi dintre cei arestaţi aveau dublă cetăţenie.

Numărul persoanelor cu dublă cetăţenie arestate în Iran a crescut după ce liderul suprem de la Teheran, ayatollahul Ali Khamenei, a afirmat că agenţi occidentali sunt "infiltraţi" în instituţiile decizionale iraniene.

Agenţia de ştiri Reuters a relatat în 2017 că cel puţin 30 de persoane cu dublă cetăţenie au fost arestate în Iran în ultimii ani, cele mai multe fiind acuzate de spionaj.

Alavi a mai declarat că forţele de securitate au arestat luna trecută un militant al reţelei teroriste Stat Islamic şi au destructurat o "celulă teroristă" activă în nordul ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici