Forţele israeliene au ucis un băiat palestinian în Cisiordania

Forţele israeliene au ucis un adolescent palestinian duminică în Cisiordania ocupată, a anunţat Ministerul palestinian al Sănătăţii, armata declarând că a fost atacată în timpul unui raid.

297 afișări
Imaginea articolului Forţele israeliene au ucis un băiat palestinian în Cisiordania

Forţele israeliene au ucis un băiat palestinian în Cisiordania

Ministerul a anunţat că Qusai Radwan Waked, în vârstă de 14 ani, a murit "ca urmare a faptului că a fost grav rănit în abdomen de focuri de armă din partea ocupantului (Israel)" în Jenin, un oraş din nordul Cisiordaniei de Vest, relatează AFP.

Armata a declarat că asupra forţelor israeliene s-a tras în timp ce încercau să aresteze un presupus militant palestinian.

Un fotograf AFP a văzut corpul adolescentului înfăşurat într-un cearşaf şi transportat pe o targă.

Crima are loc în timp ce violenţele se intensifică în Cisiordania, care este ocupată de Israel din 1967, de la Războiul de Şase Zile.

În acest an au fost înregistrate 46 de victime palestiniene, inclusiv atacatori, militanţi şi civili, potrivit unui bilanţ realizat de AFP pe baza declaraţiilor oficiale.

Nouă civili israelieni şi un ucrainean au fost ucişi în aceeaşi perioadă.

În acelaşi timp, în nordul Cisiordaniei, palestinienii s-au adunat duminică pentru funeraliile unui bărbat de 27 de ani împuşcat mortal, cel mai probabil de un colonist israelian. Mithkal Suleiman Rayyan a fost împuşcat în cap sâmbătă în apropiere de satul Qarawat Bani Hassan, unde armata a raportat "ciocniri puternice între zeci de palestinieni şi civili israelieni".

Ultimul raid efectuat de forţele israeliene în Jenin a dus la arestarea lui Jebril Zubeidi, despre care armata a declarat că este acuzat de "activitate teroristă împotriva forţelor de securitate şi de planificarea unor atacuri".

Viceguvernatorul oraşului, Kamal Abu al-Rub, a declarat că Jebril Zubeidi este fratele lui Zakaria Zubeidi, încarcerat, care a condus aripa armată a mişcării Fatah a preşedintelui palestinian Mahmud Abbas.

Zakaria Zubeidi a fost presupusul creier al unei evadări îndrăzneţe din închisoare în 2021, în care el şi cinci colegi palestinieni au evadat dintr-o instituţie de înaltă securitate din nordul Israelului înainte de a fi recapturaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici