Forţele israeliene demolează cabanele unor palestinieni dintr-un sat din Fâşia Gaza

Forţele de securitate din Israel au desfiinţat, joi, câteva cabane construite de protestatarii palestinieni lângă Khan al-Ahmar, un sat beduin din Fâşia Gaza, pe care Israelul l-a demolat, relatează Reuters.

420 afișări
Imaginea articolului Forţele israeliene demolează cabanele unor palestinieni dintr-un sat din Fâşia Gaza

Forţele israeliene demolează cabanele unor palestinieni dintr-un sat din Fâşia Gaza

Martorii au declarat joi că forţele israeliene au sosit în sat înainte de răsăritul soarelui şi au început să demoleze cabanele nou construite, fără a atinge tabăra de beduini, a cărei soartă a devenit un punct central al protestelor palestiniene şi aal preocupărilor internaţionale.

Agenţia de legătură militară a Israelului cu palestinienii, COGAT, a anunţat pe Twitter că au fost eliminate cinci "structuri mobile care au fost transportate şi instalate ilegal" în zonă.

Cele cinci colibe noi au fost construite săptămâna aceasta de către activişti din mai multe organizaţii umanitare şi Autoritatea Palestiniană susţinută de Occident în sprijinul comunităţii beduine.

Khan al-Ahmar se află lângă o autostradă israeliană care trece prin Cisiordania de la Ierusalim până la Marea Moartă.

Planul Israelului de a demola satul şi de a-şi muta cei 180 de locuitori, beduini care îşi câştigă existenţa prin creşterea oilor şi a caprelor, într-un sat situat la 12 km distanţă, a atras critici din partea palestinienilor şi a unor state europene care citează impactul asupra comunităţii şi perspectivele pentru pace.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici