Forţele militare ucrainene au preluat controlul în sud-estul oraşului Lugansk

Ministrul ucrainean al Apărării, Valeri Gheletei, l-a informat pe preşedintele Petro Poroşenko că forţele militare ale Ucrainei au preluat controlul asupra sud-estului oraşului Lugansk, a anunţat preşedinţia, citată de agenţia oficială Ukrinform.

504 afișări
Imaginea articolului Forţele militare ucrainene au preluat controlul în sud-estul oraşului Lugansk

Forţele militare ucrainene au preluat controlul în sud-estul oraşului Lugansk (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

De asemenea, militarii ucraineni au "eliberat" de separatişti aeroportul din Lugansk, a adăugat Gheletei.

Cel puţin 20 de persoane au murit vineri în Lugansk în cursul operaţiunii "antiteroriste", lansată de autorităţile de la Kiev la 13 aprilie cu scopul de a înăbuşi insurecţia armată prorusă în regiunile Doneţk şi Lugansk, potrivit agenţiei ruse RIA Novosti.

Avansarea armatei ucrainene are loc în contextul prăbuşirii, joi seara, a unui avion al companiei Malaysia Airlines în estul Ucrainei. Accidentul s-a soldat cu 298 de morţi, dintre care cel puţin 154 de olandezi.

Autorităţile de la Kiev şi separatiştii proruşi se acuză reciproc de doborârea avionului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici