Forţele Navale SUA semnalează probleme la distrugătoarele Zumwalt, un proiect de miliarde de dolari. Preţul uriaş pe care îl are un proiectil folosit de sistemul de artilerie al navei

Forţele Navale americane au informat Congresul că sistemul de artilerie al distrugătoarelor din clasa Zumwalt va fi imposibil de utilizat, din cauza unor aspecte de tip tehnic şi financiar, informează site-ul agenţiei UPI.

26532 afișări
Imaginea articolului Forţele Navale SUA semnalează probleme la distrugătoarele Zumwalt, un proiect de miliarde de dolari. Preţul uriaş pe care îl are un proiectil folosit de sistemul de artilerie al navei

Forţele Navale SUA semnalează probleme la distrugătoarele din clasa Zumwalt, un proiect de miliarde de dolari. Preţul uriaş pe care îl are un proiectil pentru sistemul de artilerie al navei

Distrugătorul USS Michael Monsoor urmează să înceapă testele de luptă, dar Forţele Navale au semnalat deja că există probleme semnificative la sistemul de artilerie de miliarde de dolari al navei militare din clasa Zumwalt.

Distrugătoarele din clasa Zumwalt au fost prezentate ca fiind unele dintre cele mai avansate nave de acest fel, având tehnologie de evitare a radarelor şi un sistem de artilerie foarte precis şi eficient. Distrugătorul este echipat cu propulsie electrică şi are o greutate de aproape 15.000 de tone.

Problemele distrugătorului din clasa Zumwalt se referă la sistemul de artilerie şi la ineficienţa tehnologiei de evitare a radarelor. Până acum au fost construite două distrugătoare, din totalul de 32 prevăzute în plan.

Sistemul de artilerie este conceput pentru atacuri pe coastă şi pe mare, având o rază de acţiune de cel mult 100 de kilometri. Proiectilele de 155 de milimetri produse de Lockheed Martin s-au dovedit a fi foarte precise în timpul testelor, dar o singură piesă costă 800.000 de dolari, cât o rachetă de croazieră tip Tomahawk.

În cursul unei audieri în Senatul SUA, viceamiralul William Merz a explicat că sistemul de artilerie nu va putea fi folosit dacă nu vor fi identificate modalităţi de reducere a costurilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici