Forţele ruse au deschis focul de „14 ori” în primele trei ore de încetare a focului - oficial

Bombardamentele ruseşti „nu s-au oprit nicio clipă” în zona de est a Luhanskului, în pofida armistiţiului de Crăciun anunţat de Kremlin, iar forţele au deschis focul „de 14 ori”, relatează guvernatorul regiunii, Serhiy Haidai, citat de Sky News.

518 afișări
Imaginea articolului Forţele ruse au deschis focul de „14 ori” în primele trei ore de încetare a focului - oficial

Forţele ruse au deschis focul de „14 ori” în primele trei ore de încetare a focului - oficial

Într-o declaraţie pe Telegram, Haidai a spus: "Armistiţiul de Crăciun al lui Putin: Bombardamentele ruseşti în regiunea Luhansk nu s-au oprit nicio clipă, se opreşte doar pentru aprovizionarea cu obuze ţara mincinoşilor".

De asemenea, el a afirmat că trupele ruseşti au tras cu artileria de 14 ori şi "au luat cu asalt una dintre aşezările noastre de trei ori" în primele trei ore de încetare a focului.

Vladimir Putin a anunţat joi că trupele ruseşti vor respecta o încetare a focului de 36 de ore în Ucraina, pentru că este perioada în care se sărbătoreşte Crăciunul ortodox.

Dar anunţul a fost primit cu scepticism de către oficialii ucraineni şi occidentali, care spun că Rusia are un motiv ascuns.

Astăzi au apărut informaţii potrivit cărora forţele ruse şi ucrainene au făcut schimb de focuri de artilerie pe linia frontului chiar şi după ordinul de încetare a focului dat de Moscova.

În orele de dinaintea începerii focului, rachete au lovit o clădire rezidenţială din oraşul ucrainean Kramatorsk, în apropiere de linia de front din est, avariind 14 case.

Ministerul rus al Apărării a declarat că trupele sale au început să respecte încetarea focului de la ora 12:00, ora Moscovei, "de-a lungul întregii linii de contact" în conflict, dar a precizat că Ucraina a continuat să bombardeze zonele populate şi poziţiile militare.

Între timp, un martor din Doneţk, capitala regională ocupată de Rusia, aflată în apropierea frontului, a declarat pentru Reuters că a văzut tiruri de artilerie ieşite de pe poziţiile pro-ruse de la periferia oraşului după ce armistiţiul ar fi trebuit să intre în vigoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
război,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici