Forţele ruseşti au continuat duminică să bombardeze ţinte din estul Ucrainei

Forţele ruseşti au continuat duminică să bombardeze ţinte din estul Ucrainei, în timp ce Washingtonul spune că va răspunde cererii Kievului de a primi mai mult ajutor militar prin furnizarea "armelor de care are nevoie" pentru a se apăra împotriva Rusiei.

649 afișări
Imaginea articolului Forţele ruseşti au continuat duminică să bombardeze ţinte din estul Ucrainei

Rusia nu a reuşit să cucerească niciun oraş important de când a început invazia pe 24 februarie, dar Ucraina spune că şi-a adunat forţele în est pentru un asalt major şi a îndemnat populaţia să fugă.

Forţele ruseşti au tras duminică rachete în regiunile ucrainene Luhansk şi Dnipropetrovsk, au declarat oficialii citaţi de Reuters.

Rachetele au distrus complet aeroportul din oraşul Dnipro, a declarat Valentin Reznichenko, guvernator al regiunii centrale Dnipropetrovsk.

Ministerul rus al Apărării a declarat că rachete de înaltă precizie au distrus cartierul general al batalionului ucrainean Dnipro din oraşul Zvonetski.

Reuters nu a putut confirma imediat aceste informaţii.

De la invadarea Rusiei, Zelenski a făcut apel la puterile occidentale să ofere mai mult ajutor în domeniul apărării şi să pedepsească Moscova cu sancţiuni dure.

Consilierul pentru securitate naţională al SUA, Jake Sullivan, a declarat pentru ABC News: „Vom oferi Ucrainei armele de care are nevoie pentru a-i înfrânge pe ruşi şi a-i împiedica să cucerească mai multe oraşe şi localităţi."

Într-un interviu acordat emisiunii "60 Minutes" de la CBS, Zelenski a declarat că are încredere în propriile forţe armate, dar "din păcate nu am încredere că vom primi tot ce avem nevoie" din partea Statelor Unite.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici