Forţele ruseşti continuă să bombardeze cartierele rezidenţiale şi depozitele de combustibil din Ucraina

În cea mai recentă actualizare, Statul Major General al Forţelor Armate din Ucraina afirmă că forţele ruse continuă să lanseze raiduri cu rachete asupra cartierelor rezidenţiale din întreaga ţară, concentrându-se pe vizarea compartimentelor de depozitare a combustibilului, scrie BBC.

404 afișări
Imaginea articolului Forţele ruseşti continuă să bombardeze cartierele rezidenţiale şi depozitele de combustibil din Ucraina

Prin bombardarea depozitelor de combustibil, se încearcă de fapt „complicarea logisticii” şi să se creeze „condiţiile pentru o criză umanitară”.

În ultimele zile au fost lovite depozite de combustibil din mai multe oraşe, cum ar fi capitala Kiev, precum şi Lviv, Rivne, Zhytomyr şi Lutsk.

Armata ucraineană susţine, de asemenea, că unităţile ruseşti terorizează populaţiile locale din capitala Kiev, din Zaphorizhzhia în sud-est, din Herson în sud şi din Harkov în est, prin jafuri, răpiri şi luarea de ostatici a civililor.

BBC nu poate verifica imediat unele dintre aceste afirmaţii. Dar, aşa cum a relatat la începutul acestei săptămâni, unii civili ucraineni sunt reţinuţi în mod arbitrar şi au loc dispariţii din zonele controlate de Rusia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici