Forza Nuova protestează, în Italia, împotriva imigranţilor infractori

Organizaţia de extremă-dreapta Forza Nuova organizează sâmbătă mitinguri în "100 de oraşe" italiene, protestând faţă de recentul val de violuri, unele atribuite românilor, şi, în general, faţă de imigraţia scăpată de sub control.

18 afișări
Imaginea articolului Forza Nuova protestează, în Italia, împotriva imigranţilor infractori

Forza Nuova protestează, în Italia, împotriva imigranţilor infractori (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Forza Nuova, o organizaţie cu tendinţe neofasciste, a cerut zilele trecute suspendarea dreptului românilor la libera circulaţie în spaţiul UE, pedepsirea dură a violatorilor şi expulzarea tuturor imigranţilor care au antecedente penale.

Câteva zeci de membri Forza Nuova s-au adunat începând cu ora 18.00 (19.00 ora României), în Piaţa Bocca din Roma, afişând o pancartă pe care scria "Poporul italian nu doreşte romii. Expulzarea – singura soluţie".

La faţa locului erau mobilizate şi efective ale forţelor de ordine. Manifestaţiile sunt organizate ca urmare a numeroaselor violuri ce au avut loc în ultimele săptămâni în Italia. Zilele trecute, mişcarea radicală a tipărit un manifest care a fost distribuit în 100 de oraşe italiene.

În jurul orei 18.40 (19.40 ora României), manifestanţii Forza Nuova au pornit în marş spre sediul Primăriei Roma, unde mitingul se va încheia.

Roberto Fiore, liderul Forza Nuova, a cerut "expulzarea imediată a tuturor clandestinilor şi a tuturor imigranţilor care comit infracţiuni în Italia sau care au antecedente penale în ţara de origine, inclusiv demolarea tuturor taberelor de romi".

"Intenţionăm să dăm un semnal puternic administraţiei Gianni Alemanno, care până acum nu şi-a respectat promisiunile. Violurile comise de imigranţi sunt în creştere, iar limitele suportate de locuitorii Romei au fost depăşite. Dacă primarul şi Ministerul de Interne nu vor lua rapid măsuri concrete, Forza Nuova va protesta în fiecare zi".

Manifestul conţinea imaginea unei femei care zace la pământ, cu hainele rupte şi urme de sânge, cu mesajul: "Ce ai face dacă i s-ar întâmpla mamei tale, soţiei tale sau fiicei tale? Imigranţilor violatori, v-a sunat ceasul! Închideţi taberele de nomazi, expulzaţi romii. Imediat!".

Citeşte şi

Italia: O organizaţie radicală cere suspendarea dreptului românilor la libera circulaţie

Boc: Românii din Italia nu trebuie să sufere din cauza unor infractori

Dan Nica: Voi discuta cu ministrul italian de interne despre situaţia românilor din Italia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici