Fost agent CIA condamnat la 19 ani de închisoare în SUA pentru spionaj în favoarea Chinei

Un fost agent CIA a fost condamnat în SUA la 19 ani de închisoare pentru complicitate la spionaj, procurorii anunţând că acesta a primit de la autorităţile chineze peste 850.000 de dolari pentru a divulga numele unor surse şi cunştiinţele sale în materie de spionaj, potrivit Associated Press.

3878 afișări
Imaginea articolului Fost agent CIA condamnat la 19 ani de închisoare în SUA pentru spionaj în favoarea Chinei

Fost agent CIA condamnat la 19 ani de închisoare în SUA pentru spionaj în favoarea Chinei

Sentinţa în cazul lui Jerry Chun Shing Lee, în vârstă de 55 de ani, a fost semnificativ mai mare decât pedeapsa de 10 ani solicitată de avocaţii apărării.

Lee a pledat vinovat pentru complicitate la acte de spionaj, dar procurorii şi avocaţii apărării nu au fost de acord dacă au existat dovezi că acesta a întreprins un act de spionaj efectiv. Avocaţii lui Lee au contestat faptul că felul în care a acţionat clientul lor a fost atât de grav pe cât l-a descris Guvernul.

Procurorii au anunţat că ofiţerii de informaţii chinezi i-au oferit lui Lee peste 840.000 de dolari timp de trei anu începând cu anul 2010 şi că acesta le-a furnizat toate informaţiile pe care le-a dobândit în 13 ani de carieră ca ofiţer CIA. Ei au cerut o pedeapsă de peste 20 de ani de închisoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
china,
spionaj

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici