Fost ministru albanez: La noi a fost o explozie de bucurie, meciul de fotbal cu România era considerat delicat

Victoria Albaniei în meciul de fotbal cu România a "provocat o explozie de bucurie" la Tirana şi în toată ţara, meciul fiind considerat "delicat având în vedere tradiţia, dar şi experienţa jucătorilor români", a declarat luni, pentru MEDIAFAX, fostul ministru al Integrării Europene, Marko Bello.

2454 afișări
Imaginea articolului Fost ministru albanez: La noi a fost o explozie de bucurie, meciul de fotbal cu România era considerat delicat

Fost ministru albanez: La noi a fost o explozie de bucurie, meciul de fotbal cu România era considerat delicat (Imagine: Alexandru Dobre / Mediafax Foto)

"Victoria Albaniei în meciul cu România a provocat o explozie de bucurie în toată ţara. Meciul era considerat delicat având în vedere tradiţia (Albania nu câştigase cu România de 68 de ani), dar şi experienţa jucătorilor români. Din fericire pentru noi, echipa României nu a jucat cum jucau Gică Hagi şi alti jucatori de clasă de altadata, şi cu noroc am reuşit să câştigăm trei puncte", a spus Bello.

Referindu-se la evoluţia viitoare a Naţionalei albaneze la campionatul european de fotbal, Bello a spus că este dificilă de prevăzut, depinzând de meciurile din celelalte grupe şi a remarcat faptul că globalizarea "a micşorat diferenţele dintre ţările mari şi mici în fotbal".

"Despre mai departe, este dificil de prevăzut, însă sunt şanse să trecem în turul următor, totul depinde de cum se vor petrece meciurile în celealte grupe. În orice caz, pentru Albania şi aşa acest campionat se consideră un succes istoric pentru o ţară care a visat demult să poată juca îmtr-o competiţie de o asemenea anvergură. Se pare că globalizarea a cam micşorat diferenţele între ţările mici şi mari în fotbal, iar faptul că avem un antrenor italian ne-a disiciplinat în jocul tactic", a mai spus, pentru MEDIAFAX, fostul ministru albanez al Integrării Europene, Marko Bello.

Marko Bello a fost ministru al Integrării Europene, ministru-adjunct al Apărării şi ministru al Coordonării Guvernamentale în mai multe Executive de la Tirana. A fost timp de 12 ani deputat în Parlamentul albanez. De asemenea, Bello a fost ţi ambasador al ţării sale în România.

Echipa naţională a României a fost învinsă, duminică seară, scor 0-1, de reprezentativa Albaniei, în ultimul meci din grupa A la Euro, disputat pe stadionul din Lyon, iar formaţia antrenată de Anghel Iordănescu a fost eliminată de la turneul final. Armando Sadiku a marcat unicul gol al partidei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici