Fost ministru pakistanez, condamnat la 16 ani de închisoare pentru luare de mită

Un fost ministru al Afacerilor Religioase a fost condamnat vineri la 16 ani de închisoare pentru că a primit mită în schimbul unor aranjamente privind pelerinajul anual musulman către Mecca, Arabia Saudită, relatează Reuters, citând presa pakistaneză.

138 afișări
Imaginea articolului Fost ministru pakistanez, condamnat la 16 ani de închisoare pentru luare de mită

Fost ministru pakistanez, condamnat la 16 ani de închisoare pentru luare de mită

Hamid Saeed Kazmi a fost un ministru influent în guvernul format din membri ai Partidului Popular pakistanez care s-a aflat la conducerea ţării în perioada 2008-2013.

El a fost acuzat pentru că a încheiat contract pentru închirierea unei clădiri sub standardele de funcţionare care să ofere cazare pelerinilor pakistanezi în Mecca, în 2009, solicitând preţuri de cazare exorbitante şi primind mită în schimbul acestor servicii.

Curtea pakistaneză a condamnat alţi doi foşti oficiali din cadrul Ministerului pakistanez al Afacerilor Religioase în acest caz, acordându-le pedepse de 16, respectiv 40 de ani de închisoare, potrivit publicaţiei Dawn.

Cei trei au fost luaţi în custodia autorităţilor odată cu pronunţarea verdictului. Ei au dreptul să facă recurs la Înalta Curte din Islamabad, capitala pakistaneză.

Anual, peste 100.000 de pakistanezi efectuează pelerinajul la Mecca, considerat o obligaţie religioasă pentru musulmanii practicanţi.

În septembrie anul trecut, sute de persoane au murit la Mecca într-o busculadă, printre care şi 109 pakistanezi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici