Fost ofiţer al armatei Statelor Unite, acuzat de spionaj în favoarea Iranului

Un fost agent de contrainformaţii american, Monica Witt, a fost pusă sub acuzare pentru transmiterea de date clasificate unor oficiali guvernamentali din Iran, anunţă Departamentul Justiţiei din Statele Unite, citat de CNBC.

1828 afișări
Imaginea articolului Fost ofiţer al armatei Statelor Unite, acuzat de spionaj în favoarea Iranului

Fost ofiţer al armatei Statelor Unite, acuzat de spionaj în favoarea Iranului

Monica Witt, în vârstă de 39 de ani, fost agent de contrainformaţii în Forţele Aeriene americane, a fugit în Iran în anul 2013.

Conform procurorilor din Washington D.C., fostul ofiţer american a transmis informaţii clasificate unor oficiali guvernamentali străini cu intenţia de a provoca "daune grave" Statelor Unite.

În acelaşi dosar, sunt inculpaţi şi patru cetăţeni iranieni.

"Este o zi tristă pentru America atunci când un cetăţean trădează ţara", a declarat John Demers, procuror general adjunct responsabil de dosare de siguranţă naţională.

Monica Elfriede Witt s-a retras din armata americană în 2008, după ce a fost angajată zece ani. Femeia s-a convertit la islam după ce s-a stabilit în Iran.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici