Fostul asistent al Papei Benedict, acuzat de furt de documente, a fost plasat în arest la domiciliu

Fostul majordom al Papei Benedict al XVI-lea, acuzat de furt de documente confidenţiale, a fost eliberat din închisoare şi transferat în arest la domiciliu, anunţă purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi.

344 afișări
Imaginea articolului Fostul asistent al Papei Benedict, acuzat de furt de documente, a fost plasat în arest la domiciliu

Fostul asistent al Papei Benedict, acuzat de furt de documente, a fost plasat în arest la domiciliu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Arestat pe 23 mai având asupra sa documente confidenţiale provenind din corespondenţa privată a Papei Benedict, Paolo Gabriele "va locui cu familia", la Vatican, iar contactele cu exteriorul vor fi reglementate strict, a precizat părintele Lombardi. "Va putea primi asistenţă medicală, consiliere spirituală, vizite. Va putea merge la slujbe religioase, dar însoţit", precizează oficialul de la Vatican.

Paolo Gabriele, fost asistent personal al Papei Benedict, este acuzat de "furt în formă agravată" din biroul superiorului său ierarhic, monseniorul Georg Gänswein, secretarul Suveranului Pontif. Fostul majordom ar fi sustras note private şi mesaje confidenţiale adresate Pepei Benedict sau scrise de acesta, copiindu-le şi furnizându-le presei.

O comisie specială a Vaticanului va stabili dacă Paolo Gabriele va fi judecat. Dacă va fi adus în faţa justiţiei şi va fi găsit vinovat, Gabriele riscă între unu şi şase ani de detenţie, dar poate fi graţiat de Papa Benedict.

Avocaţii inculpatului susţin că scopul acţiunilor acestuia era să ajute Vaticanul şi să facă Biserica romano-catolică "mai vie".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici