Fostul avocat al lui Donald Trump admite încălcarea legii privind finanţarea campaniilor electorale

Michael Cohen, fostul avocat al preşedintelui american Donald Trump, a pledat vinovat într-un tribunal din Manhattan pentru încălcarea legilor privind finanţarea campaniilor electorale, informează postul BBC.

302 afișări
Imaginea articolului Fostul avocat al lui Donald Trump admite încălcarea legii privind finanţarea campaniilor electorale

Fostul avocat al lui Donald Trump admite încălcarea legii privind finanţarea campaniilor electorale

El a spus că a făcut acest lucru în direcţia "candidatului", acţionând pentru "scopul de a influenţa alegerile".

Recunoaşterea faptelor de către Cohen a fost legată de sumele plătite pentru presupusele amante ale lui Trump.

Avocatul de 51 de ani a recunoscut opt ​​fapte, inclusiv fraudă fiscală şi bancară, în cadrul unui acord cu procurorii.

El a declarat marţi în faţa instanţei că a fost condus de "un candidat la funcţia federală", presupus a fi Trump, pentru a încălca legile electorale federale.

Acesta a pledat vinovat pentru cinci fapte de evaziune fiscală, declaraţii false către o instituţie financiară, pentru contribuţii financiare excesive la cererea unui candidat sau campanie şi pentru că a cauzat în mod intenţionat o contribuţie corporativă ilegală.

Un judecător a decis că poate fi eliberat marţi pe o cauţiune de 500.000 de dolari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici