Fostul jurnalist rus Ivan Safranov, acuzat că a divulgat secrete militare, rămâne în arest

  • Fostul jurnalist rus Ivan Safranov rămâne în arest
  • Acesta e acuzat că a divulgat cehilor secrete militare despre vânzarea de arme ruseşti
  • Arestarea rusului ar avea legătură cu trecutul său în presă
314 afișări
Imaginea articolului Fostul jurnalist rus Ivan Safranov, acuzat că a divulgat secrete militare, rămâne în arest

Fostul jurnalist rus Ivan Safranov rămâne în arest

Un tribunal din Moscova a decis să menţină decizia în cazul fostului jurnalist rus Ivan Safranov, închis sub acuzaţia că a divulgat secrete militare despre vânzările de arme ruseşti către Orientul Mijlociu şi Africa cât lucra pentru agenţia spaţială de stat din Rusia. 

Din camera de sticlă în care era, Safranov a avut câteva mesaje pentru susţinătorii săi, aflaţi în sala de judecată. "Cea mai tare voce" şi "Te iubesc" a scris fostul jurnalist pe două cartoane, în timp ce susţinătorii i-au trimis "bezele".  
 
Safronov a contestat o decizie a instanţei, care i-a prelungit detenţia până în decembrie. Avocatul lui spune că arestarea clientului său vine din raţiuni politice şi e cauzată de trecutul său jurnalistic. 
 
Dmitry Katchev, avocatul lui Safranov: Nu ştiu cum să explic acest lucru, cred că de fapt este răzbunare pentru munca sa. Nimic mai mult. Ce altceva poate fi adus împotriva unui jurnalist care a scris timp de 10 ani despre problematica militară? Nimic. De aceea nu există nicio substanţă în probe şi nu ni s-a arătat nimic. 
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici