Najib Razak, fostul premier al Malaysiei, a fost găsit vinovat într-un dosar de corupţie: acuzaţiile care îi sunt aduse

  • Najib Razak a fost găsit vinovat în primul proces pentru toate cele şapte acuzaţii de corupţie.
  • Este vorba despre un dosar de corupţie în care este acuzat de fraudă de milioane de dolari.
  • Najib Razak a pledat nevinovat.
196 afișări
Imaginea articolului Najib Razak, fostul premier al Malaysiei, a fost găsit vinovat într-un dosar de corupţie: acuzaţiile care îi sunt aduse

Profimedia

Najib Razak este acuzat de abuz de încredere, spălare de bani şi abuz de putere. El a fost găsit vinovat în dosarul ce vizează transferul a 9,9 milioane de dolari de la fosta companie 1MDB în conturile lui, prin terţe firme, scrie BBC.

Najib neagă toate acuzaţiile şi spune că e nevinovat. Totuşi, cazul împotriva lui Najib, aflat în funcţie din 2009 până în 2018, a avut impact asupra scenei politice din Malaysia şi a fost văzut ca un test al eforturilor anticorupţie din ţară.

Scandalul din jurul transferului de la 1MDB a dus la înlăturarea de la putere a partidului lui Najib după 61 de ani de guvernare, fiind declanşată o serie de anchete în toată lumea. Aşa s-a descoperit o reţea globală de fraudă şi corupţie.

Fostul premier, care e judecat în cinci procese separate ce fac parte din acelaşi dosar, s-ar putea confrunta acum cu zeci de ani de închisoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici