Fostul premier britanic Johnson neagă că ar fi vrut să lase COVID „să se dezlănţuie”

Fostul premier britanic Boris Johnson a declarat joi, în cadrul anchetei COVID din Marea Britanie, că orice sugestie potrivit căreia ar fi vrut să lase virusul să se „dezlănţuie” este „o prostie” şi este „complet greşită”, potrivit Reuters.

191 afișări
Imaginea articolului Fostul premier britanic Johnson neagă că ar fi vrut să lase COVID „să se dezlănţuie”

Fostul premier britanic Johnson neagă că ar fi vrut să lase COVID „să se dezlănţuie”

Johnson, prim-ministru al Marii Britanii între 2019 şi 2022, a fost prezent pentru a doua zi la audieri într-o anchetă privind modul în care a fost gestionată pandemia de COVID-19.

În cadrul anchetei au fost audiaţi şi consilieri care au declarat că Johnson, temându-se de impactul asupra economiei, a vrut să lase virusul să se răspândească mai degrabă decât să ordone o altă izolare şi că a răspuns odată „lăsaţi cadavrele să se adune”.

Întrebat dacă a crezut că virusul ar trebui să fie lăsat să „se dezlănţuie”, Johnson a spus: „Nu, nu, nu, nu, toate acestea sunt prostii”.

„Concluzia pe care încercaţi să o trageţi din aceste conversaţii este complet greşită”, a spus el.

„Poziţia mea a fost că trebuie să salvăm persoane de toate vârstele şi acesta a fost obiectivul strategiei şi, apropo, asta am făcut”.

Coronavirusul a ucis peste 230.000 de persoane în Marea Britanie şi a infectat multe alte milioane.

Johnson a demisionat după o serie de scandaluri, inclusiv după ce s-a raportat că el şi alţi oficiali au fost prezenţi la întâlniri la care se consuma alcool, în Downing Street în 2020 şi 2021, când majoritatea britanicilor au fost obligaţi să rămână acasă.

Aamer Anwar, avocatul care reprezintă familiile îndurerate după pierderile cauzate de COVID-19, a declarat că Johnson a coordonat o „cultură mortală a impunităţii, incompetenţei” şi a tratat oamenii ca pe nişte „deşeuri toxice”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici