Fostul premier ceh, Petr Necas, poate fi anchetat pentru corupţie

Fostul premier ceh Petr Necas poate fi anchetat pentru acte de corupţie, în cazul scandalului care a condus la căderea guvernului său în iunie, a decis Curtea supremă de justiţie.

62 afișări
Imaginea articolului Fostul premier ceh, Petr Necas, poate fi anchetat pentru corupţie

Fostul premier ceh Petr Necas (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Instanţa supremă a motivat că imunitatea de care beneficiază fostul prim-ministru acoperă doar activităţile acestuia în Parlament.

Procurorul de caz Ivo Istvan nu a comunicat încă dacă va iniţia sau nu o procedură de urmărire penală în cazul lui Necas.

Petr Necas este suspectat că le-a propus unor deputaţi din cadrul partidului ODS care se opuneau măsurilor fiscale să demisioneze în schimbul unor funcţii în cadrul administraţiei publice.

Premier în perioada iulie 2010 - iunie 2013, Necas a fost nevoit să demisioneze în iunie după un scandal privind acte de corupţie şi abuz de putere în care era implicată fosta sa şefa de cabinet şi amantă Jana Nagoya, cu care s-a căsătorit între timp.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici