Fostul premier libian Al-Baghdadi Al-Mahmoudi, arestat în Tunisia, a început o grevă a foamei

Fostul premier libian Al-Baghdadi Al-Mahmoudi, deţinut în Tunisia, a început o grevă a foamei pentru a protesta faţă de eventuala sa extrădare în Libia, a declarat luni principalul avocat al acestuia, Mabrouk Kourchid.

130 afișări
Imaginea articolului Fostul premier libian Al-Baghdadi Al-Mahmoudi, arestat în Tunisia, a început o grevă a foamei

Al-Baghdadi Al-Mahmoudi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Al-Mahmoudi, în vârstă de 67 de ani, a început această grevă sâmbătă după declaraţiile liderului guvernului tunisian, islamistul Hamadi Jebadi, privind o eventuală extrădare a fostului responsabil libian, a precizat Kourchid.

Jebali a declarat joi în cadrul unei conferinţe de presă că Tunisia "nu va fi un refugiu pentru cei care ameninţă securitatea Libiei". "Suntem în serviciul poporului libian", a adăugat acesta.

Premier până în ultimele zile ale regimului Kadhafi, Al-Mahmoudi a fost arestat în septembrie 2011 în Tunisia unde este deţinut de atunci.

Asupra lui au fost făcute două cereri de extrădare de către autorităţile de la Tripoli, pe care justiţia din Tunisia le-a aprobat.

Fostul preşedinte interimar tunisian Fouad Mebazaa nu a semnat niciodată decretul de extrădare. Succesorul său Moncef Marzouki a promis să îl înapoieze autorităţilor de la Tripoli când condiţiile unui "proces echitabil" vor fi împlinite.

Apărarea lui Mahmoudi şi organizaţiile de apărare a drepturilor omului consideră că acesta va fi executat dacă va fi trimis în Libia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici