Fostul preşedinte al Argentinei, Cristina Fernandez: "Scotociţi-mi casa, dar nu veţi găsi fonduri ilicite"

Fostul preşedinte al Argentinei, Cristina Fernandez, a declarat marţi că nu a primit niciodată plăţi ilicite şi a le-a transmis anchetatorilor că pot scotoci toată Patagonia dacă ei cred că ea a ascuns bani iliciţi, la o zi după ce a fost pusă sub acuzare pentru fapte de corupţie, relatează Reuters.

570 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte al Argentinei, Cristina Fernandez: "Scotociţi-mi casa, dar nu veţi găsi fonduri ilicite"

Fostul preşedinte al Argentinei, Cristina Fernandez: "Scotociţi-mi casa, dar nu veţi găsi fonduri ilicite"

Folosindu-se de imunitatea de senator pentru a refuza să răspundă la orice întrebare, Fernandez a înaintat o declaraţie scrisă judecătorului federal care investighează cazul, în care au fost implicaţi zeci de foşti oficiali şi directori de companii de construcţii. Declaraţia a fost publicată pe site-ul partidului său.

"Ei pot scotoci toate Patagonia, dar nu vor găsi niciodată nimic pentru că nu am primit nici un ban ilicit", se arată în declaraţie, citând acuzaţiile oficiale care susţin că banii au fost păstraţi în seifurile subterane de la reşedinţa privată a lui Fernandez sau ascunşi în containere în sudul Argentinei.

Judecătorul federal, Claudio Bonadio, a scris în rechizitoriu că oficialii găsiseră nişte seifuri sub clădire, dar nu aveau bani.

Fernandez, preşedinte din 2007 până în 2015, este acuzată că a condus o reţea în care oficialii din administraţia sa au acceptat mită de la companii din domeniul construcţiilor în schimbul contractelor de lucrări publice.

Cunoscut sub numele de scandalul "notebook-urilor", acuzaţiile au apărut în luna august, după ce un cotidian local a publicat mai multe agende deţinute de un fost şofer guvernamental, care a spus că notele sale au documentat sute de milioane de dolari livraţi birourilor lui Fernandez şi fostului său soţ şi predecesorul său, preşedintele argentinian Nestor Kirchner.

"Nu există nicio dovadă care să mă relaţioneze cu această presupusă reţea", se arată în declaraţia lui Fernandez.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici