Fostul preşedinte al Franţei, Nicolas Sarkozy, pus sub acuzare pentru „asociere criminală” în dosarul finanţării libiene a campaniei sale

  • Fostul preşedinte al Franţei, Nicolas Sarkozy, a fost pus sub acuzare pentru „asociere criminală.”
  • Nicolas Sarkozy a fost audiat în ultimele săptămâni de judecătorii responsabili cu ancheta.
  • Sarkozy este al doilea fost preşedinte francez care va fi judecat, după regretatul Jacques Chirac.
529 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte al Franţei, Nicolas Sarkozy, pus sub acuzare pentru „asociere criminală” în dosarul finanţării libiene a campaniei sale

Profimedia

Fostul preşedinte al Franţei, Nicolas Sarkozy, a fost pus sub acuzare pentru „asociere criminală” în cazul presupusei finanţări libiene a campaniei sale prezidenţiale din 2007, notează Le Figaro.
 
Nicolas Sarkozy a fost audiat în ultimele săptămâni de judecătorii responsabili cu ancheta. Acest nou proces, este al patrulea în acest caz pentru fostul preşedinte francez. ”Decizia nu aduce nicio dovadă a unei finanţări ilicite,” susţine Sarkozy.
 
În urma acestui anunţ, el a scris pe Twitter că descoperă cu uimire acest rechizitoriu. ”Sunt nevinovat (...) Ştiu că adevărul va triumfa în cele din urmă. Voi sfârşi prin a-mi dovedi nevinovăţia. Voi pune toată determinarea şi energia de care sunt capabil. Nedreptatea nu va câştiga,” a scris el.
 
Fostul şef de stat în perioada 2007-2012 a fost deja pus sub acuzare în martie 2018 pentru ”corupţie pasivă”, ”disimulare a delapidării fondurilor publice” şi ”finanţare ilegală a campaniilor” şi plasat sub control judiciar. 
 
Sarkozy, care pretinde că este victima unui „complot” în acest caz, este al doilea fost preşedinte francez care va fi judecat după regretatul Jacques Chirac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici