Fostul preşedinte al UKIP, Nigel Farage, a lansat vineri Partidul Brexit

Nigel Farage, unul dintre liderii campaniei privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, a lansat vineri Partidul Brexit şi a anunţat că noua formaţiune va candida la alegerile europarlamentare din luna mai, potrivit Reuters.

408 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte al UKIP, Nigel Farage, a lansat vineri Partidul Brexit

Fostul preşedinte al UKIP, Nigel Farage, a lansat vineri Partidul Brexit

Farage i-a acuzat pe parlamentari că au trădat decizia poporului britanic de a părăsi Blocul comunitar şi a declarat că îi va face să le fie „frică de Dumnezeu”. „Am văzut în ultimele câteva săptămâni trădarea cu bună ştiinţă a celui mai mare exerciţiu democratic din istoria acestei naţiuni”, a declarat Farage, care a acuzat Parlamentul, Guvernul şi premierul că fac tot posibilul pentru a împiedica Brexit. „Putem câştiga aceste alegeri şi putem să îi facem pe parlamentari să aibă din nou frică de Dumnezeu”, a adăugat el.

Evenimentul de lansare a avut loc în Coventry, iar Farage a anunţat că liderul partidului va fi omul de afaceri Richard Tice. De asemenea, el a mai anunţat că Annunziata Rees-Mogg, sora parlamentarului conservator Jacob Rees-Mogg, va candida pe listele noului partid pentru europarlamentare.

După ce premierul Theresa May a reuşit săptămâna aceasta să obţină o nouă amânare a termenului-limită pentru Brexit, partidele au început să se pregătească pentru alegerile europarlamentare, în ciuda insistenţelor Guvernului, care susţine că Marea Britanie ar putea în continuare să părăsească Uniunea Europeană fără să mai trebuiască să participe la scrutin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici