Fostul preşedinte brazilian a fost eliberat. Primele declaraţii după ieşirea din închisoare

Fostul preşedinte al Braziliei, Luiz Inácio Lula da Silva, a fost eliberat din închisoare după săvârşirea unui an jumătate de arest în cadrul unei sentinţe de 12 ani pentru fapte de corupţie şi spălare de bani, ca urmare a deciziei Curţii Supreme de la Brasilia, relatează cotidianul The Guardian.

1193 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte brazilian a fost eliberat. Primele declaraţii după ieşirea din închisoare

Fostul preşedinte brazilian Lula, eliberat după 12 ani de arest pentru fapte de corupţie

Decizia Curţii Supreme Federale de la Brasilia a declanşat valuri de mulţumire în rândul susţinătorilor fostului preşedinte şi de contestare publică din partea susţinătorilor actualului preşedinte Jail Bolsonaro.

Fostul şef de stat brazilian a fost aşteptat de susţinătorii acestuia purtând veste roşii inscripţionate cu faţa oficialului pe ele, în faţa sediului poliţiei federale din Curitiba, unde s-a aflat în arest pentru o perioadă de 580 de zile.

Lula a mulţumit, în cadrul unui discurs la ieşirea din arest, militanţilor din partid care au protestat, de-a lungul perioadei de arest, împotriva deciziei autorităţilor.

„Ei nu au arestat un om. Ei au încercat să omoare o idee”, a transmis Lula. „Brazilia nu s-a îmbunătăţit, Brazilia a devenit mai rea. Oamenii devin înfometaţi. Oamenii sunt şomeri. Oamei nu au locuri de muncă formale. Oamenii lucrează pentru Uber - ei conduc biciclete pentru a livra pizza”, a adăugat fostul şef de stat brazilian.

Lula a fost arestat în aprilie 2018 în urma unei sentinţe a judecătorului Sergio Moro, după ce acesta a fost acuzat de corupţie şi spălare de bani, acte pe care le-a negat cu vehemenţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici