Fostul preşedinte Pervez Musharraf vrea să se întoarcă în Pakistan, în timp ce talibanii ameninţă că îl vor ucide

Talibanii aliaţi ai Al-Qaida au ameninţat sâmbătă, prin intermediul purtătorului lor de cuvânt, că îl vor asasina pe fostul preşedinte Pervez Musharraf dacă acesta se va întoarce în Pakistan duminică, aşa cum a anunţat.

148 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte Pervez Musharraf vrea să se întoarcă în Pakistan, în timp ce talibanii ameninţă că îl vor ucide

Pervez Musharraf (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Am pregătit un comando de kamikaze special pentru Musharraf", a precizat pentru AFP Ehsanullah Ehsan, purtător de cuvânt al Mişcării Talibanilor din Pakistan (TTP), într-o convorbire prin telefon dintr-un loc necunoscut. TTP este una dintre principalele grupări islamiste responsabile de valul fără precedent de atentate soldat cu 6.000 de morţi în Pakistan în ultimii aproximativ şase ani.

Fostul general Musharraf, care a smuls puterea în 1999 în urma unui puci şi a fost constrâns să demisioneze în 2008, după alegerile legislative pierdute de partidul său, trăieşte de peste patru ani în exil la Londra şi Dubai şi se prezintă ca o "alternativă" la viitoarele alegeri generale prevăzute pentru 11 mai.

Pervez Musharraf a fost vizat, în perioada în care era preşedinte, de două atentate comise de grupări fundamentaliste musulmane, care reproşau de la sfârşitul lui 2001 guvernelor succesive şi atotputernicei armate pakistaneze că s-a aliat cu Washingtonul în "războiul împotriva terorismului".

Într-un interviu acordat în exclusivitate AFP, vineri, la Dubai, Musharraf, în vârstă de 69 de ani, a promis că se va întoarce duminică în Pakistan pentru a participa la alegerile legislative. "Mă voi întoarce pe cale terestră, aeriană sa maritimă, chiar cu riscul de a-mi pune în pericol viaţa, este angajamentul pe care l-am luat pentru ţară", a asigurat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici