Fostul preşedinte venezuelan Carlos Andres Perez a decedat la Miami

Fostul preşedinte al Venezuelei Carlos Andres Perez a decedat sâmbătă la Miami, în sud-estul Statelor Unite, la vârsta de 88 de ani, a anunţat familia sa pentru televiziunea venezuelană Globovision.

30 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte venezuelan Carlos Andres Perez a decedat la Miami

Fostul preşedinte venezuelan Carlos Andres Perez a decedat la Miami (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Carlos Andres Perez a decedat în urma unui stop cardiac, la ora 14.41 (20.41 ora României) la Miami, unde locuia, a anunţat fiica acestuia, Maria Francia Perez. În octombrie 2003, el a suferit un accident vasculo-cerebral care l-a lăsat parţial handicapat.

Acest om politic social-democrat a fost preşedintele Venezuelei din 1974 până în 1979 şi din 1989 până în 1993. În timpul celui de-al doilea mandat, Perez a fost condamnat pentru deturnare de bani şi a fost nevoit să renunţe la putere. El şi-a părăsit ţara în 1999.

Perez s-a confruntat cu două tentative de lovitură de stat, dintre care prima, în februarie 1992, a fost condusă de un militar necunoscut în perioada respectivă, actualul preşedinte Hugo Chavez.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici