Fostul purtător de cuvânt al regimului Kadhafi, Moussa Ibrahim, arestat în apropiere de Tripoli

Fostul purtător de cuvânt al regimului lui Muammar Kadhafi în cursul revoluţiei libiene din 2011, Moussa Ibrahim, a fost arestat sâmbătă la un baraj în oraşul Tarhuna, la aproximativ 50 de kilometri sud-est de Tripoli, a anunţat Biroul şefului Guvernului.

117 afișări
Imaginea articolului Fostul purtător de cuvânt al regimului Kadhafi, Moussa Ibrahim, arestat în apropiere de Tripoli

Muammar Kadhafi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Moussa Ibrahim a fost arestat de către forţe aparţinând Guvernului libian de tranziţie la un baraj în Tarhuna", anunţă Guvernul într-un scurt comunicat transmis jurnaliştilor, în urma apariţiei unor zvonuri sâmbătă dimineaţa, care continuau să persiste, cu privire la arestarea acestuia.

Moussa Ibrahim se află în drum spre "Tripoli, unde urmează să fie predat autorităţilor competente în vederea interogării", adaugă aceeaşi sursă.

Vicepremierul Mustafa Abu Shagur a confirmat arestarea lui Ibrahim printr-un mesaj postat pe contul său de Twitter. "Criminalul Moussa Ibrahim a fost arestat şi se află în drum spre Tripoli", se arată în mesaj.

Zvonuri au circulat începând de sâmbătă dimineaţa cu privire atât la arestarea lui Moussa Ibrahim, cât şi a doi foşti oficiali din cadrul regimului îndepărtat de la putere, în timp ce încercau să fugă din oraşul Bani Walid, asediat de către forţe proguvernamentale de două săptămâni.

Arestarea lui Moussa Ibrahim coincide cu marcarea unui an de la moartea lui Muammar Kadhafi, la 20 octombrie 2011, după opt luni de conflict armat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici