Fostul redactor al discursurilor lui Putin, dat în urmărire de autorităţile din Rusia

Fostul redactor al discursurilor lui Putin a fost plasat pe lista persoanelor căutate de autorităţile din Rusia.

795 afișări
Imaginea articolului Fostul redactor al discursurilor lui Putin, dat în urmărire de autorităţile din Rusia

FOTO Twitter

Unul dintre foştii redactori de discursuri care a lucrat pentru Vladimir Putin a fost inclus pe o listă de persoane urmărite penal în Rusia. Abbas Gallyamov a scris discursuri pentru Putin în timpul mandatului de prim-ministru al liderului rus, în perioada 2008-2012.

Ulterior, Gallyamov a devenit un consultant şi analist politic, care a fost citat în mod frecvent de presa din Rusia şi din străinătate. În ultimii ani, el a locuit în străinătate.

Înregistrarea în baza de date a Ministerului de Interne arată că bărbatul este căutat „în legătură cu un articol din Codul penal", fără a oferi detalii, potrivit Sky News.

Luna trecută, Ministerul rus al Justiţiei l-a adăugat pe Gallyamov în registrul de agenţi străini, o desemnare care duce la un control guvernamental suplimentar şi care are rolul să submineze credibilitatea celui vizat.

Ministerul susţine că Gallyamov „a distribuit materiale create de agenţi străini către un cerc nelimitat de persoane, s-a pronunţat împotriva operaţiunii militare speciale din Ucraina şi a participat ca expert şi respondent pe platformele de informare furnizate de structuri străine".

Gallyamov a declarat vineri pentru AP că a aflat că se află pe o listă de persoane căutate de la mass-media. Nicio agenţie de aplicare a legii nu a luat legătura cu el, aşa că nu ştie ce acuzaţii i se aduc în Rusia, a precizat acesta.

„Presupun că, din punct de vedere formal, este vorba de infracţiunea de discreditare a armatei. Este folosit împotriva oricărei persoane care refuză să amplifice manualul de joc al Kremlinului şi încearcă să efectueze o analiză obiectivă, imparţială a ceea ce se întâmplă", a explicat Gallyamov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici