FOTO: Accident feroviar cu doi morţi şi zeci de răniţi, după ce un tren de mare viteză a deraiat în Italia. Anunţul MAE

Două persoane au murit în Italia după ce un tren de mare viteză a deraiat în apropiere de oraşul Lodi, din nordul ţării, informează serviciile de urgenţă din această ţară, citate de BBC.

2124 afișări
Imaginea articolului FOTO: Accident feroviar cu doi morţi şi zeci de răniţi, după ce un tren de mare viteză a deraiat în Italia. Anunţul MAE

Sursa: Profimedia Images

Autorităţile informează că cele două victime erau mecanici de locomotivă.

Potrivit agenţiei Ansa, la bordul trenului se aflau 28 de pasageri, iar unii dintre ei au suferit traumatisme minore.

De asemenea, o persoană care făcea parte din personalul de curăţenie al trenului a suferit răni serioase, însă viaţa nu îi este pusă în pericol.

Trenul plecase de la Milano şi se îndrepta spre oraşul Salerno, din sudul ţării. Traficul feroviar pe ruta Milano-Bologna a fost suspendat.

Autorităţile anchetează cauzele producerii accidentului.

MAE: Nu au fost români în accidentul feroviar din Italia

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, într-un răspuns acordat MEDIAFAX, că nu au fost cetăţeni români implicaţi în accidentul feroviar de joi, din Italia, când un tren de mare viteză a deraiat în apropiere de oraşul Lodi, din nordul ţării.

”Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Milano a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele implicate în accidentul feroviar produs astăzi în provincia Lodi, Republica Italiană. Până la acest moment, autorităţile locale nu au notificat misiunea consulară cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul oficiului consular nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest accident”, informează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numerele de telefon ale Consulatului General al României la Milano: +39 02.40098088; +39 02.40074018 (apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă) sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +39 366.108.1444.

”Consulatul General al României la Milano monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune”, mai arată MAE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici