FOTO Copii, aflaţi în pragul înfometării, în orfelinate din Belarus/ Tânăr de 20 de ani cu greutatea de 11,5 kg.

Aproximativ 100 de copii şi tineri din orfelinate din Belarus au fost descoperiţi a se afla în pragul înfometării, fapt ce a determinat începerea unor cercetări penale, informează The Guardian.

3117 afișări
Imaginea articolului FOTO Copii, aflaţi în pragul înfometării, în orfelinate din Belarus/ Tânăr de 20 de ani cu greutatea de 11,5 kg.

Copii, aflaţi în pragul înfometării, în orfelinate din Belarus/ Tânăr de 20 de ani cu greutatea de 11,5 kg (Imagine: theguardian.com)

AVERTISMENT! Imagini cu puternic impact emoţional

Procurori, medici şi oficiali ai caselor de copii au dezvăluit că grupuri de tineri malnutriţi lâncezesc în orfelinate vreme de ani de zile.

Unii dintre adolescenţii malnutriţi cântăresc chiar şi 15 kg, în vreme ce un tânăr de 20 de ani întâlnit într-un dintre orfelinate are greutatea de 11,5 kg.

Autorităţile au lansat o investigaţie pentru a descoperi cum minorii au ajuns într-un stadiu ce le ameninţă viaţa.

Potrivit procurorilor, aceştia au fost victimele neglijării şi malnutriţiei, iar mai mulţi directori de orfelinate au fost concediaţi.

Unele orfelinate au anunţat că fragilitatea fizică a copiilor provine din probleme acestora psihologice.

Scandalul a izbucnit în momentul în care un pediatru al uneia dintre instituşiile afectate a invitat mai mulţi jurnalişti pentru a acoperi subiectul unui meci de fotbal caritabil, în urma căruia se strângeau bani pentru alimente speciale destinate malnutriţiei pentru orfelinate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici