FOTO | O companie din Israel a dezvoltat un sistem mobil care permite depistarea bombelor de la distanţă

Grupul industrial aerospaţial din Israel (IAI) a dezvoltat un sistem mobil care integrează senzori optici cu radare pentru depistarea de la distanţă a dispozitivelor explozive improvizate, relatează site-ul Ynetnews.com.

1137 afișări
Imaginea articolului FOTO | O companie din Israel a dezvoltat un sistem mobil care permite depistarea bombelor de la distanţă

O companie din Israel a dezvoltat un sistem mobil care permite depistarea bombelor de la distanţă

Sistemul, conceput în principal pentru a fi utilizat în misiuni militare de patrulare în zone de conflict, poate fi instalat pe toate tipurile de vehicule ale armatei israeliene.

Sistemul de contracarare a dispozitivelor explozive şi minelor utilizează radare puternice şi camere video care pot scana mediul înconjurător. Combinaţia celor două sisteme permite depistarea dispozitivelor explozive de la distanţă, în orice condiţii meteo, inclusiv pe timp de noapte.

Instalaţia afişează eventualele dispozitive explozive identificate pe un monitor instalat în cabinele vehiculelor militare.

"Sistemul este capabil să identifice dispozitive explozive camuflate, care pentru ochiul liber ar părea pietre sau vegetaţie (...)", explică Grupul industrial aerospaţial din Israel (IAI).

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici