The Washington Post: Donald Trump l-a somat pe preşedintele Mexicului să nu mai spună public că nu va plăti zidul de la frontiera cu SUA/ New Hampshire, o "zonă rău-famată infestată cu droguri"

Preşedintele SUA, Donald Trump, a exercitat presiuni asupra omologului său mexican, Enrique Pena Nieto, pentru a nu mai afirma public că nu va plăti zidul de la frontieră, amintind că trebuie să îşi onoreze promisiunea şi dezvăluind că a fost încurajat de premierul Israelului, Benjamin Netanyahu.

1654 afișări
Imaginea articolului The Washington Post: Donald Trump l-a somat pe preşedintele Mexicului să nu mai spună public că nu va plăti zidul de la frontiera cu SUA/ New Hampshire, o "zonă rău-famată infestată cu droguri"

The Washington Post: Donald Trump l-a somat pe Enrique Pena Nieto să nu mai spună public că nu va plăti zidul dintre Statele Unite şi Mexic

"Amândoi am ajuns acum într-un punct în care spunem amândoi că nu vom plăti pentru zidul de la frontieră. Ca poziţie politică, vom rămâne la acest lucru. Dar nu îl vom mai afirma în public, pentru că dacă veţi mai spune că Mexicul nu va plăti, eu nu voi putea să mă întâlnesc cu dumneavoastră, deoarece nu pot trăi cu acest lucru. Eu voi spune că vom găsi o soluţie (...). Dumneavoastră nu mai puteţi spune că Statele Unite vor suporta costurile zidului. Eu voi spune «vom găsi noi o soluţie»", i-a transmis Donald Trump lui Enrique Pena Nieto în cursul unei întrevederi care a avut loc la începutul acestui an, potrivit unei stenograme a conversaţiei dezvăluită de ziarul The Washington Post.

Referindu-se la eficienţa proiectului, Donald Trump a explicat: "Vedeţi cazul Israelului. Israelul are un zid, toată lumea spunea să nu construiască niciun zid, că zidurile nu funcţionează; 99,9% dintre oamenii care voiau să traverseze zidul nu o mai pot face. Bibi Netanyahu (Benjamin Netanyahu -n.red.) mi-a spus că zidul dă rezultate".

Donald Trump a promis în campania electorală construirea unui zid de-a lungul frontierei cu Mexicul, dând asigurări că va face astfel încât costurile să fie suportate de Administraţia mexicană. Însă Mexicul a semnalat în mai multe rânduri că nu va plăti deloc pentru acest proiect controversat.

Donald Trump: Statul New Hampshire este o "zonă rău-famată infestată cu droguri"

Donald Trump, preşedintele SUA, a catalogat statul New Hampshire drept o "zonă rău-famată infestată cu droguri", într-o conversaţie cu omologul său din Mexic, Enrique Peña Nieto, pe tema modalităţilor de contracarare a traficului de stupefiante, relatează cotidianul The Washington Post.

Donald Trump a promis în campania electorală securizarea frontierei cu Mexicul pentru a bloca traficul de droguri spre Statele Unite.

"Avem o problemă enormă cu drogurile; copiii devin dependenţi de droguri pentru că sunt vândute mai ieftin decât bomboanele", afirma Donald Trump în conversaţia cu Enrique Peña Nieto.

"Sunt trimise droguri în Chicago, Los Angeles şi în New York. Au ajuns până în New Hampshire; am câştigat (scrutinul intern - n.red.) în New Hampshire pentru că New Hampshire este o zonă rău-famată infestată cu droguri, problema vine de la frontiera sudică", a adăugat Trump.

Donald Trump a câştigat în statul New Hampshire în scrutinul intern pentru desemnarea candidatului republican la preşedinţia SUA. În scrutinul prezidenţial, Hillary Clinton, candidatul democrat, a câştigat în New Hampshire.

Senatoarea democrată Maggie Hassan (din New Hampshire) a catalogat drept "dezgustătoare" afirmaţiile lui Donald Trump, potrivit publicaţiei The Hill.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici