FOTO Pompierii români intervin, a treia zi la rând, pentru stingerea incendiilor din Grecia

  • Pompierii români intervin marţi pentru a treia zi la stingerea incendiilor din zona Spathari, insula Evia, Grecia.
  • Aceştia acţionează în zonă cu şase maşini de stingere, două cisterne şi o dronă.
1418 afișări
Imaginea articolului FOTO Pompierii români intervin, a treia zi la rând, pentru stingerea incendiilor din Grecia

Pompierii români intervin, a treia zi la rând, pentru stingerea incendiilor din Grecia

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), şase pompieri vor avea marţi misiunea, la fel ca zilele trecute, de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă. De asemenea, aceştia vor crea culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor.

Încă de la sosirea pompierilor români în zonă, una dintre activităţile derulate cu prioritate a constat în identificarea surselor de apă (hidranţi, lac, râu/pârâu) pentru alimentarea maşinilor de stingere.

Potrivit IGSU, o situaţie deosebită a fost întâlnită luni seară când, la retragerea echipajelor în bază, a fost observat un incendiu pe vârful unui deal abrupt.

„Au fost executate recunoaşteri cu o dronă şi cu un autoturism cu capabilităţi off-road, nefiind identificat niciun traseu care să permită apropierea de focare. Având în vedere configuraţia terenului, precum şi vizibilitatea scăzută (noapte), pompierii s-au retras spre bază în jurul orei 24.00. În această dimineaţă, pentru a avea o imagine de ansamblu, colegii noştri efectuează o recunoaştere din aer a zonei respective, cu ajutorul dronei”, au transmis reprezentanţii IGSU.

Conform acestora, având în vedere temperaturile ridicate şi condiţiile de lucru, pentru a evita suprasolicitarea personalului, schimbarea turei este planificată să se realizeze la 6 ore.

CITEŞTE AICI: Presa greacă elogiază pompierii români: „Par de pe o altă planetă. Practica lor nu este doar admirabilă, ci şi oglinda unei ţări dezvoltate”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici